Duster Trophé des Gazelas

21.04.2010 19:47

 

Vozy Dacia Duster jsou na startu 21. ročníku Rallye Aïcha des Gazelles připraveny pokořit marockou poušť  

 

22. března bude v marocké poušti odstartován 21. ročník Rallye Aïcha des Gazelles. Jedná se o jedinečné sportovní i lidské dobrodružství s mezinárodní účastí.  Je to jediný automobilový závod se 100% ženským obsazením, kterého se od roku 1990 účastní ženy ve věku od 18 do 65 let 33 různých národností. 

 

Vítězství v tomto rallye není otázkou časomíry, rychlosti nebo GPS, pro vítězství si posádky musí dojet terénem, podle mapy a buzoly. Trasu musejí „gazely“ absolvovat s co nejméně ujetými kilometry a ne v co nejkratším čase. Mohou si vybrat, jestli horu objedou nebo ji překonají, dunu mohou přejet nebo se jí vyhnout… A jejich pomůcky?
  - "Road Book", kde najdou popis tratě na každý den,
  - start a cíl, 
  - kontrolní stanoviště, 
  - buzola,
  - pravítko,
  - mapa v měřítku 100 000.


Čtyři posádky Women@Renault, které se na vozech Duster účastní závodu v roce 2011 a budou usilovat stanout podobně jako Isabelle Charles v roce 2010 na stupních vítězů, se sešly několik týdnů před startem Rallye des Gazelles 2011 na navigačním kurzu a lekcích řízení.

Barva karoserie vozů Dacia Duster bude letos bílá. Duster je odolný, prostorný a cenově dostupný terénní vůz značky Dacia. Jeho terénní schopnosti, spolehlivost a vysokou odolnost prověří jak  písečné duny, tak horská převýšení v pohoří Atlas.

Rallye Aicha des Gazelles je druhým automobilovým závodem, jehož se Dacia účastní. Nechte se na těchto stránkách vtáhnout do vzrušujícího automobilového dobrodružství nebo ho sledujte přímo na blogu aktualit na stránkách www.renault.com! (Díky odkazům v levém sloupci stačí jediné kliknutí na plochu Duster.)

Představení posádek Dacia Duster

V roce 2010 se závodu účastnily dvě posádky: posádka 315 zvítězila v kategorii Crossover a posádka 316 se umístila na 4. místě.

V roce 2011 budou na trati 4 vozy Duster: 3 v kategorii Crossover a 1 v kategorii 4*4.

 

 

POSÁDKA 122: Isabelle CHARLES a Dounia BENNANI

KATEGORIE 4x4

Dacia Duster, vítěz kategorie Crossover v roce 2010, tentokrát zkouší své štěstí i ve třídě 4x4, aby, jak pevně doufáme, dosáhl dalšího úspěchu a v každém případě ukázal svůj skutečný potenciál… A posádku, která vítězí, rozhodně není dobré měnit!!! 

POSÁDKA 315: Claire OBERTI a Julie SALAMEIRE

 

KATEGORIE CROSSOVER

Obě pracujeme pro skupinu Renault. Jedna jako zástupce vedoucí oddělení nákupů Renault Nissan a druhá na pozici návrhářky elektrických vozidel. Seznámily jsme se před šesti lety na volejbalovém hřišti. Nejprve jsme spolu hrály beach volejbal, pak jsme společně vyrazily s batohem na zádech na druhý konec světa a poté, co jsme spolu v Paříži jezdily každé ráno do práce jedním autem, nás teď čeká další dobrodružství…  Díky Renaultu a síti Women@renault jsme připraveny vyrazit do pouště. Od společných cest do práce v Renault Clio až k pilotování vozu Dacia Duster napříč pouští je jen jediná cesta:  21. ročník Rallye Aicha des Gazelles!

 

POSÁDKA 316: Audrey BOURGOIS a Sonia ELFAKIR

 

KATEGORIE CROSSOVER

Audrey (30) a Sonia (31) - pracujeme v Renaultu od roku 2005, obě v poprodejním oddělení, kde se staráme o spokojenost zákazníků Renault a Dacia na celém světě. Jsme přesvědčeny, že ženy jsou pro značku důležitou přidanou hodnotou. Image značky chceme podpořit naším plným nasazením a výkony na hranici možností a současně chceme za volantem vozu Dacia Duster prožít nezapomenutelné zážitky! Obě nás láká jak řízení, tak navigace, o konečném rozdělení rolí se rozhodneme po přípravných kurzech a stážích. Rallye Aïcha des Gazelles se účastníme poprvé, je to velké vzrušení a očekávání. Do nového dobrodružství se pouštíme s chutí objevit něco nového, těšíme se na překvapení a automobilové zážitky.

 



Rallye Aicha des Gazelles je druhým automobilovým závodem, jehož se Dacia účastní. Nechte se na těchto stránkách vtáhnout do vzrušujícího automobilového dobrodružství nebo ho sledujte přímo na blogu aktualit na stránkách www.renault.com