Dacia Solenza

30.08.2010 11:32

 

Dacia je malý kompaktní hatchback,který byl vytvořen Renaultem.Výráběl se od roku 2001-2004.Tento test ukáže co nám tento Rumunsko-francouský výrobek nabídne.

 

Když se podíváme pouhým okem na dacii solenza vidíme zde snahu o vytvoření moderní karoserie a moderního designu.Jenže ostré hrany nejsou moc moderní,ale celkový vzhled neurazí.

Solenza byla vyrobena jako levné auto a proto je jasné že se hodně šetřilo.Nejvíc jde poznat šetření v interiéru.Tvrdé plasty,slabé výplně dveří a málo techniky.Jinak interiér vyvolává dobrý dojem.

Výbava-Co se týká výbavy ve vrcholné výbavě scala nalezneme airbag řidiče,jednodinové rádio,dva reproduktory,klimatizaci,centrální zamykání,el .ovládaná okna(pouze v předu).Což se mi zdá jako dobrá výbava na tak levý vůz.

Uvnitř vozu je dost místa pro pět cestujících,kteří na pohodlných sedačkách budou „chrochtat“ blahem.

Zavazadelník pojme slušných 370l a dá se rozšířit na 834l,jenže na rozložení zavazadlového prostoru je třeba uvolnit šroub což není zrovna lehké.

Na silnici se dacia velice dobře ovládá a motor je velice svižný a lehkou dacii dokáže rozjet na 162km/h a postačující výkon 55kw vám umožní zdolávat náročné kopce.Jízdní vlastnosti jsou i přes nepřesné a gumové řazení na špičkové úrovni.A to nemluvně o skvělých brzdách(přední brzdy kotoučové,zadní bubnové)

Pokud hledáte spolehlivé,komfortní a docela dobře vybavené auto je solenza ten správný společník.Solenzu pořídíte do 55 000Kč,ale dávejte pozor na karoserii která může být skorodovaná.

Prostor,spolehlivost,cena,výborné brzdy,výbava

tvrdé plasty,nízká bezpečnost

 

Konkurenti vozu Dacia Solenza 

Lada 112 cena 20 000Kč                                          Opel astra cena 45 000 Kč

             

Renault ,megáne cena 20 000Kč                      Daewoo espero 25 000 Kč

Ceny jsou uvedy za starší modely   

 

Foto a text-R.Blažek                  

Diskusní téma: Dacia Solenza

Datum: 27.09.2010

Vložil: dacian

Titulek: solenza

Solenza je opravdu nadherné auto s dobrými jízdními vlastnostmi.Jen je to horší z korozí výfuku a karoserie jinak spolehlivé auto.

Přidat nový příspěvek