Dacia Sandero vs Kia Rio 1.4

17.04.2009 15:56

První srovnávací test: Rumunská lidovka proti Korejci

Toto je můj první srovnávací test. Asi se ptáte, proč jsem vybral Rio. Odpověd je snadná, Rio nám parkuje v garáži, ale ve verzi sedan.

1. Cena: Sandero je levnější než Rio,proto vede 1:0.

2. Jízdní vlastnosti jsou u obou vozů na dobré úrovni. Jak Sandero tak Rio jsou velmi  robustní, proto dobře žehlí nerovnosti na nekvalitních silnicích a oba vozy jsou vybaveny komfortními podvozky. U Sandera je motor 1.4, který má dobrý průběh točivého momentu, což v kombinaci s lehkou konstrukcí dodává Sanderu slušnou dynamiku  pro předjíždění, i když za cenu značného hluku při vyšších otáčkách. Ve městě dokáže jet úsporně.  Rio je vybaven také motorem 1.4, který prokazuje lepší vlastnosti než Sandero. Dokáže jet rychleji, má vyšší výkon, je úspornější a na dálnici by byl rychlejší, proto Rio vyrovnává na 1:1.

3. Vzhled: Sandero jako levné auto má velice atraktivní vzhled, ale to Rio také. Víc se mi zamlouvá Rio, jazýček vah se vychyluje v jeho prospěch, tedy skore je 1:2.

4.Prostor: Oba vozy jsou prostorné, ale přesto  Sandero oplývá několika centimetry vnitřního prostoru navíc, hlavně zadní pasažéři se nebudou  muset mačkat. Do kufru Sandera dáte více zavazadel než do Ria , proto Sandero srovnává na 2:2.

Test skončil nerozhodně, ale  pokud čekáte od auta hezký design, větší  prestiž a komfort, tak investujte do Ria, ale pokud hledáte levné,útulné a prostorné auto, tak je lepší volbou Sandero. Volba je jen na vás. Já osobně bych dal přednost Sanderu, protože je levnější a prostě se mi líbí.

Rio je o něco pěknější než sandero

 Zádi obou vozů vypadají zajímavě

Sandero má objem zavazadlového prostoru 320 l ale rio pouze 270 l

Interié sandera není zrovna vzorem elegance.

Interíér Ria je hezčí než u sandera,ale jsou tam trochu nekvalitní pasty.Bezpečnost je větší u ria

sandero

Objem válců [cm3] 1390      
Druh motoru zážehový      
Válců/ventilů 4/2      
Max. výkon [kW]/ot 55/5500      
Max. toč. m. [Nm]/ot 112/3000      
Zrychlení 0-100 km/h [s] 13.0      
Spotřeba - město [l] 9.6      
Spotřeba - mimo město [l] 5.4      
Spotřeba - kombinovaná [l] 7.0      
Cena [Kč] 179900      

 rio

Typ 1,4    
Objem válců [cm3] 1399    
Druh motoru zážehový    
Válců/ventilů 4/4    
Max. výkon [kW]/ot 71/6000    
Max. toč. m. [Nm]/ot 128/4700    
Poháněná kola přední    
Max. rychlost [km/h] 177    
Zrychlení 0-100 km/h [s] 12.3    
Spotřeba - město [l] 8.1    
Spotřeba - mimo město [l] 5.2    
Spotřeba - kombinovaná [l] 6.3  

 

text-Ruda Blažek Foto -Ruda blažek a archív dacia team Textová úprava_Karin Sikorová

dacia sandero vs Kia rio

Datum: 06.12.2010

Vložil: defender110

Titulek: hezké porovnání

Ahoj, srovnávací test se ti celkem povedl. Je to vždy risk se d otoho pustit jelikož vždy se najde někdo kdo si na tobě smlsne nebo z tebe udělá vola protože on sám by preferoval něco jiného. ale tak to je. Já s kiou nemám zkušenost ale se sanderem jsem zaím moc spokojen. Z vnějšku se mi na něm líbí "terénější" vzhled. vyšší sv. výška přiznané(neschované) zadní tažné oko. Dle mé přezdívky je patrno k jakému autu tíhnu a proto se mi na dacii libí právě tyto "podobné" prvky :D. Jinak interiér sandera je opravdu strohý ale přehledný a v jednoduchosti je krása. interiér kie je amozrějmě od pohledu luxusnější a propracovanější a modernější... ale příde mi chaotický a přeplácaný . teda hlavně barvami. trochu klaunsky. strohost dáči mi příjde čistší. někdo by řek nudnější. záleží na úhlu pohledu. ale zase se projeví má uchylka a vidím podobnost s defendrem. aspon malinkou :D.

Datum: 04.07.2009

Vložil: pop

Titulek: rio

Mě osobně se mi líbí kia rio ale sandéro je taky moc pekneí ale kia rio prostě se mi líbi víc.tak čaupop.

Datum: 13.05.2009

Vložil: mrkew

Titulek: stav

moc dlouhé auta koupil bych si kratší.mě se líbí smart.

Datum: 17.04.2009

Vložil: mirec

Titulek: Asi KIA RIO

V tejto triede sú autá viacmenej vyrovnané.Na Kii je vidno väčšiu prepracovanosť,ale v dobe hospodárskej krízy by som volil Sandero.Rio je ako starší bracho,ale môj Logan MCV je aj tak najlepší...

Datum: 17.04.2009

Vložil: Rambo

Titulek: dobrý

Dobrý srovnávací test na 15.letého kluka je velice podařená recenze na to že je tvoje první.Je tak dál.sandero je lepší než rio

Datum: 17.04.2009

Vložil: mirostar

Titulek: Re: dobrý

Tiež mám možnosť porovnať, syn má Rio sporty 1,4 a ja Sandero 1,6.Mne sa páči Sandero ,synovi Rio.
Obaja v metalíze ja tmavá sivá, syn čierna.Ja rodinné auto, syn športovejšie.Obaja relatívne lacné.Čo dodať,sto ľudí sto chutí nie len v jedle.

Přidat nový příspěvek